In continuare am detaliat, cu poze reale, proiectul nostru prin care ne-am dorit sa aducem pe mesele voastre un produs deosebit, curat si cinstit care prin gust si aroma sa va provoace multumire de cate ori il folositi.

Pentru inceput am gasit terenul perfect, o peninsula aflata pe o salba de lacuri, departe de orice sursa de poluare și izolata de celelalte culturi obtinute in sistem conventional( Ce inseamna conventional? Conventional inseamna ca plantele sunt ierbicidate, ingrasate si tratate pe toata durata dezvaltarii loc cu substante chimice. De ce? Simplu, pentru recolte de 2,3 ori mai mari decat în agricultura Bio-Organica Certificata). De aceea subliniem importanta materiei prime din care sunt obtinute produsele noastre. Degeaba ne chinuim sa obrtinem un ulei presat la rece daca materia prima este plina de substante chimice.

Ulterior am pregatit cu grija terenul, pentru ca acesta nu mai fusese lucrat niciodata pana atunci, si am trecut cu succes prin toate etapele certificarii Bio-Ecologice. Procesul certificarii este destul de laborios si presupune, printre multe norme si regulamente de respectat si analize ale solului la laboratoare specilizate din Germania

Pentru ca suntem nostalgici dupa gusturile si aromele pe care le stiam noi de la bunici, am cautat un soi de floarea soarelui traditional romanesc. Cu greu am gasit aceste seminte la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea. Chiar daca se subintelege, precizam ca aceste seminte sunt la rândul lor certificate Bio-Organic.

Pe parcursul dezvoltarii plantei de floarea soarelui pentru ca nu se folosesc ierbicide se dezvolta si plantele daunatoare, singura modalitate de combatere a burienilor fiind prasitul mecanic (sau mai bine spus celebra ”Sapa”). Toata suprafata a trebuit curatata de burieni prin prasire mecanica.

După multa munca si asteptare asa arata lanul de floarea soarelui gata de recoltat. Va rugam sa observati diferenta fata de un lan de floarea soarelui crescut conventional: plantele sunt mult mai rare, palariile sunt de dimensiuni variate iar rândurile nu sunt uniforme. Dar toate aceste neajunsuri, daca le putem numi asa, pentru ca asta insemna o cultura Bio-Organica, sunt rasplatite pe deplin de gustul si aroma semintei. Chiar si oamenii locului care stiu prea bine gustul unei seminte de floarea soarelui ne felicitau si isi umpleau buzunarele cu semintele noastre.

A venit si vremea ”solarizarii” semintei de floarea soarelui, adica a uscarii acesteia la caldura soarelui. Dupa mai multe zile petrecute la soare semintele sunt ambalate in saci, noi și curati si depozitate intr-un depozit special, de asemenea inspectat si certificat Bio-Organic.

Productia este impărtita pe loturi, o parte este vanduta ca atare iar alta parte, spunem noi ca parte mai norocoasa, este dusa la un procesator certificat Bio-Organic, unde este presata la rece, decantata si ambalata in cele mai stricte conditii de igiena.

Pentru a obtine 100 ml de ulei au fost strivite 500 gr seminte de floarea soarelui crescute organic doar cu apa si soare, doar asa putem fi siguri ca iti putem oferi gustul premium al uleiului adevarat de floarea soarelui. Putem declara ca am obtinut ce am dorit cu adevarat: un produs curat, cinstit, al carui gust, miros si aroma ne duce cu gândul la mâncarea buna de alta data. Va invitam sa va bucurati alaturi de noi de aceasta licoare deosebita pe care am reusit sa o obtinem 100% Romaneste!

Aici incepe totul
Insula pe care cultivam floarea soarelui ECOLOGICA
Terenul pe care cultivam
Este izolat de sat si de alte terenuri de catre apa
Terenul pe care cultivamECO
Este izolat de sat si de alte terenuri de catre apa
Punem accentul pe calitate nu pe cantitate
Punem accentul pe calitate nu pe cantitate
Probele pentru analiza de laborator
Recoltarea probelor se face asfel incat sa se analizeze toata parcela
Probele pentru analiza de laborator
Recoltarea probelor se face asfel incat sa se analizeze toata parcela
Crescuta natural asa arata un lan de floarea soarelui
Pretuim aceste seminte obtinute atat de greu Bio-Organic